Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Adrian Despot, despre un interviu viral de acum 14 ani: „Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea”

Adrian Despot

Foto captura Youtube

Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie, a vorbit la emisiunea „Scenă Deschisă” de la Digi24 despre un interviu devenit viral, pe care l-a acordat în urmă cu 14 ani, și despre faptul că nu se consideră un influencer.

„Internetul este pentru mine și sper că pentru noi toți un mare semn de întrebare. Noi înotăm într-un ocean pe care încă nu îl cunoaștem. Din mers creionăm niște reguli, de exemplu discuția despre trendurile de pe youtube - pentru mine nu sunt importante cifrele, cifrele au ajuns să nu fie importante, atât timp cât pe internet lucrurile care stârnesc cifre sunt interviurile de genul 3...”, a spus Adrian Despot.

„Știm ce produce numere pe internet. Atunci de ce ne mirăm de fiecare dată că genul ăla de lucruri produc numere și numerele în sine nu reprezintă în niciun fel calitatea materialului care e postat acolo. La fel și în cazul meu.

Sunt foarte mulți oameni care comentează pe pagina ( de facebook) emisiunii Vocea României. Cât am fost în emisiune, am ajuns la concluzia că degeaba încerc să produc un artist după standardele mele, degeaba produc un artist care știe să își vândă merchandising-ul, tricourile, vinde bilete la un tricou și cântă la festivalurile mari, pentru că oamenii care se uită la acea emisiune nu sunt suporterii muzicii în sine. Publicul care comentează nu e un public consumator de muzică, este un public consumator de divertisment. În momentul în care se termină divertismentul pe televizor, chiar dacă acei artiști se duc a doua zi și cântă în cluburi, nu vine nimeni să ia bilete, oamenii aceia stau acasă, cu fundul pe canapea și cu telecomanda în mână, ei nu se ridică de acolo să se ducă la concerte. Asta e o mare problemă. La fel și cu influența pe care o pot avea eu pe internet. Nu cred în ea”, a răspuns solistul trupei Vița de Vie, întrebat de jurnalistul Florin Negruțiu despre influența sa în mediul online.

I-a părut rău de jurnalista din celebrul interviu? a mai fost întrebat Adrian Despot.

„Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea. Nici măcar nu sunt convins că ei i-a părut rău că s-a băgat în contextul ăla. Nu știu, probabil că așa am fost crescut de părinți, îmi este foarte teamă ca prezența mea, gesturile sau cuvintele mele să jignească sau să rănească pe cineva. Nu îmi doresc lucrul ăsta și de multe ori sufăr fără rost pentru lucruri pe care le-am spus și care nu au avut niciun efect până la urmă, dar îmi imaginez că ar fi putut avea un efect. Nu vreau în viața asta să fac nimănui și atunci cu atât mai puțin unei femei”, a spus Adrian Despot.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Excelent, d-le Despot!
    Si mie îmi pare rău de ea, nu sunteți singurul. Însă, nu cred ca aveți vreo vina.
    Dar, daca din milioanele de vizualizări ale clipului, măcar 5% ar înțelege ce înseamnă sa fii analfabet funcțional si măcar 1% s-ar corecta, atunci tot ar fi un câștig pt societate. Inclusiv d-soara reporter ar fi un câștig pt societate daca a înțeles ceva din ceea ce i s-a întâmplat.
    • Like 0
  • Adevarul e ca reporterii astia pun de multe ori intrebari tampite. Cea mai frecventa, dupa parerea mea, este "Sunteti vinovat ?", in cazul cand cineva, persoana importanta, este arestata si dusa catre duba sau sala de judecata. Chiar se asteapta cineva ca acesta (aceasta) sa-i raspunda ?
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult