Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adrian Despot, despre un interviu viral de acum 14 ani: „Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea”

Adrian Despot

Foto captura Youtube

Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie, a vorbit la emisiunea „Scenă Deschisă” de la Digi24 despre un interviu devenit viral, pe care l-a acordat în urmă cu 14 ani, și despre faptul că nu se consideră un influencer.

„Internetul este pentru mine și sper că pentru noi toți un mare semn de întrebare. Noi înotăm într-un ocean pe care încă nu îl cunoaștem. Din mers creionăm niște reguli, de exemplu discuția despre trendurile de pe youtube - pentru mine nu sunt importante cifrele, cifrele au ajuns să nu fie importante, atât timp cât pe internet lucrurile care stârnesc cifre sunt interviurile de genul 3...”, a spus Adrian Despot.

„Știm ce produce numere pe internet. Atunci de ce ne mirăm de fiecare dată că genul ăla de lucruri produc numere și numerele în sine nu reprezintă în niciun fel calitatea materialului care e postat acolo. La fel și în cazul meu.

Sunt foarte mulți oameni care comentează pe pagina ( de facebook) emisiunii Vocea României. Cât am fost în emisiune, am ajuns la concluzia că degeaba încerc să produc un artist după standardele mele, degeaba produc un artist care știe să își vândă merchandising-ul, tricourile, vinde bilete la un tricou și cântă la festivalurile mari, pentru că oamenii care se uită la acea emisiune nu sunt suporterii muzicii în sine. Publicul care comentează nu e un public consumator de muzică, este un public consumator de divertisment. În momentul în care se termină divertismentul pe televizor, chiar dacă acei artiști se duc a doua zi și cântă în cluburi, nu vine nimeni să ia bilete, oamenii aceia stau acasă, cu fundul pe canapea și cu telecomanda în mână, ei nu se ridică de acolo să se ducă la concerte. Asta e o mare problemă. La fel și cu influența pe care o pot avea eu pe internet. Nu cred în ea”, a răspuns solistul trupei Vița de Vie, întrebat de jurnalistul Florin Negruțiu despre influența sa în mediul online.

I-a părut rău de jurnalista din celebrul interviu? a mai fost întrebat Adrian Despot.

„Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea. Nici măcar nu sunt convins că ei i-a părut rău că s-a băgat în contextul ăla. Nu știu, probabil că așa am fost crescut de părinți, îmi este foarte teamă ca prezența mea, gesturile sau cuvintele mele să jignească sau să rănească pe cineva. Nu îmi doresc lucrul ăsta și de multe ori sufăr fără rost pentru lucruri pe care le-am spus și care nu au avut niciun efect până la urmă, dar îmi imaginez că ar fi putut avea un efect. Nu vreau în viața asta să fac nimănui și atunci cu atât mai puțin unei femei”, a spus Adrian Despot.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Excelent, d-le Despot!
    Si mie îmi pare rău de ea, nu sunteți singurul. Însă, nu cred ca aveți vreo vina.
    Dar, daca din milioanele de vizualizări ale clipului, măcar 5% ar înțelege ce înseamnă sa fii analfabet funcțional si măcar 1% s-ar corecta, atunci tot ar fi un câștig pt societate. Inclusiv d-soara reporter ar fi un câștig pt societate daca a înțeles ceva din ceea ce i s-a întâmplat.
    • Like 0
  • Adevarul e ca reporterii astia pun de multe ori intrebari tampite. Cea mai frecventa, dupa parerea mea, este "Sunteti vinovat ?", in cazul cand cineva, persoana importanta, este arestata si dusa catre duba sau sala de judecata. Chiar se asteapta cineva ca acesta (aceasta) sa-i raspunda ?
    • Like 2


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult