Sari la continut
Republica
By Republica

Din ianuarie 2022 - habits by Republica. Mai mult decât o nouă platformă editorială

Habits by Republica

La șase ani de Republica, suntem bucuroși să anunțăm cel mai proaspăt și cel mai inovativ proiect pe care-l pregătim pentru cititorii noștri.

habits by Republica - este o construcție nouă pe care noi, fondatorii Republica, o ridicăm în colaborare cu Societatea Omului Sănătos, un ONG dedicat obiceiurilor care ne fac bine în viață.

Începând cu ianuarie 2022, vom da drumul unei noi platforme editoriale dedicate obiceiurilor noastre sănătoase, fie că vorbim de prevenție, de planificare, de economisire, de sustenabilitate, de reciclare, de comunicare, de grija față de noi sau față de cei dragi nouă, de dezvoltare personală și comunitară. Pe modelul Republicii, habits by Republica va fi un nou hub de contributori și oameni creativi care vor putea scrie liber despre obiceiurile lor sănătoase care pot fi urmate de cei din jur. Pe noua platformă, contributorii vor scrie, cititorii vor comunica și dezbate, iar specialiștii vor explica.

Și pentru că am ajuns la specialiști - câteva cuvinte despre acești „emerging leaders”, despre „personalitățile de mâine” pe care le vom invita în comunitate. Pe toată întinderea lui 2021, colegele noastre de la Societatea Omului Sănătos au găzduit o serie de conversații contemporane despre trup, minte și spirit, la care au invitat specialiști de top din străinătate și din țară. Puteți vedea aici, aici și aici care este profilul oamenilor pe care-i căutăm și care sunt temele care ne interesează. Conversațiile contemporane vor continua cu o periodicitate de una pe lună pe tot parcursul anului viitor și vă încurajăm să intrați în dezbatere. Pe cine aducem la habits by Republica în 2022? Batem în cuie în aceste săptămâni lista de invitați pentru la anul, aveți puțintică răbdare.

habits by Republica va ieși din online, pentru a construi comunități reale, în care oamenii să se întâlnească și să vorbească față în față, ca pe vremuri, fără medierea tehnologiei. Pornind de la realitatea „grupurilor de walk” care funcționează de câțiva ani în București, ducem interacțiunea la un alt nivel. Despre serile habits by Republica, dar și despre filosofia din spatele proiectului, am vorbit pe larg în conversația pe care am avut-o cu Alexandra Gătej și Oana Igrișan, de la Societatea Omului Sănătos, și pe care vă invit să o urmăriți mai jos.

Lumea pe care o lăsăm copiilor noștri devine o preocupare care este pe buzele tuturor. Înțelegem că este important să trăim sustenabil, dar la fel de important este și să facem business cu grijă față de resursele pe care le consumăm.

Invităm marile și micile companii să ni se alăture în acest demers, acela de a construi o comunitate oamenilor și afacerilor care-și formează obiceiuri bune. 

Lângă noi s-au așezat deja primii parteneri de anvergură ai platformei habits by Republica, Unicredit Bank și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. 

Vom învăța împreună cum să trăim, astfel încât să le lăsăm celor de după noi o lume mai bună și mai bogată decât cea pe care am găsit-o noi. Vom avea aici, pe habits by Republica, discuții, conversații, acțiuni legate de prevenție și planificare financiară, consum responsabil și un trai cât mai verde. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • habits by Republica? Emerging leads? Grupuri de walk? Trendy, huh? Va doare la basca de limba romana.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult