Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Norocosule, ai job-ul perfect! Noi nu…

Angajată fericită

Foto: Alamy/ Profimedia Images

Mă întreb de multe ori dacă există job-ul perfect.

Acolo unde ești apreciat și motivat în același timp. Unde atmosfera la serviciu te stimulează să fii performant.

Unde te regăsești și totul decurge firesc, nu stai cu ochii pe ceas să treacă timpul mai repede pentru a pleca acasă. 

Unde există comunicare între colegi, șefi și subalterni, unde șeful te mai și întreabă într-o zi când ești mai apatic „ai probleme, te pot ajuta?". Unde bonusurile la salariu se dau pe merit, și nu după interese, cumetrii și afinități.

Acel serviciu unde duminică seara nu suspini că „mâine iar e luni".

Unde există încredere între colegi și este interzisă bârfa și turnătoria. 

Unde șeful nu apleacă urechea la lingușitori, nu își atrage niște angajați pentru a-i dezbina pe ceilalți, dorind să își facă mereu propria impresie și nu se lasă manipulat.

Job-ul în care poți fi tu însuți, creativ, în care îți pui în valoare ce ai mai bun, dând randament, aducându-ți satisfacție că faci ceva util. Serviciul în care ești tratat cu respect și considerație, locul de unde pleci uneori cu colegii la o bere dorind să împărtășești și altceva în afara subiectelor profesionale.

Unde șeful este stimat pentru faptul că a reușit să își creeze o echipă pe care și-o ține aproape protejând-o, a adus acel „team spirit” în care fiecare se simte important și unde fiecare îl stimulează pe celălalt, într-o atmosferă armonioasă, lipsită de stress.

Te poți considera printre norocoși dacă vreodată ai avut aceste senzații și nu te-ai gândit zi de zi că vrei să faci altceva, așa cum simt, sunt convins, cei mai mulți dintre noi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Realistă și convingătoare pledoarie, domnule Brânzan ! Vă stimez mult ! Am avut parte (și) de șefi care au creat și întreținut o astfel de atmosferă ! Mă consider norocos pentru perioadele în cauză !
  • Like 1
 • in vremurile covid, suntem norocosi ca avem un job...
  • Like 1
 • Nume check icon
  Am fost norocos si am trait asa ceva acum peste 20 ani intr-o corporatie globala. Lucram in fiecare zi 12 ore, cateodata - dar destul de rar - si Sambata. Au fost vreo 15 ani extraordinari din punct de vedere profesionial si chiar si material. Am avut norocul de expati foarte buni ca ne-au invatat foarte multe si ne-au pregatit pentru viitoare pozitii de conducere. Din pacate dupa cateva fuziuni mai mult sau mai putin reusite si o schimbare a actionariatului global care dorea rezultate pe termen scurt, lucrurile nu am mai fost cum erau inainte.
  Dar chiar si atunci era mult mai bine fata de "normalul" de acum unde lucrez la o companie internationala, dar cu "specific" romanesc.
  • Like 1
 • Nu exista asa ceva!!!
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult
Text: Bogdan-Radu Brînzan/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon