Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Norocosule, ai job-ul perfect! Noi nu…

Angajată fericită

Foto: Alamy/ Profimedia Images

Mă întreb de multe ori dacă există job-ul perfect.

Acolo unde ești apreciat și motivat în același timp. Unde atmosfera la serviciu te stimulează să fii performant.

Unde te regăsești și totul decurge firesc, nu stai cu ochii pe ceas să treacă timpul mai repede pentru a pleca acasă. 

Unde există comunicare între colegi, șefi și subalterni, unde șeful te mai și întreabă într-o zi când ești mai apatic „ai probleme, te pot ajuta?". Unde bonusurile la salariu se dau pe merit, și nu după interese, cumetrii și afinități.

Acel serviciu unde duminică seara nu suspini că „mâine iar e luni".

Unde există încredere între colegi și este interzisă bârfa și turnătoria. 

Unde șeful nu apleacă urechea la lingușitori, nu își atrage niște angajați pentru a-i dezbina pe ceilalți, dorind să își facă mereu propria impresie și nu se lasă manipulat.

Job-ul în care poți fi tu însuți, creativ, în care îți pui în valoare ce ai mai bun, dând randament, aducându-ți satisfacție că faci ceva util. Serviciul în care ești tratat cu respect și considerație, locul de unde pleci uneori cu colegii la o bere dorind să împărtășești și altceva în afara subiectelor profesionale.

Unde șeful este stimat pentru faptul că a reușit să își creeze o echipă pe care și-o ține aproape protejând-o, a adus acel „team spirit” în care fiecare se simte important și unde fiecare îl stimulează pe celălalt, într-o atmosferă armonioasă, lipsită de stress.

Te poți considera printre norocoși dacă vreodată ai avut aceste senzații și nu te-ai gândit zi de zi că vrei să faci altceva, așa cum simt, sunt convins, cei mai mulți dintre noi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Realistă și convingătoare pledoarie, domnule Brânzan ! Vă stimez mult ! Am avut parte (și) de șefi care au creat și întreținut o astfel de atmosferă ! Mă consider norocos pentru perioadele în cauză !
  • Like 1
 • in vremurile covid, suntem norocosi ca avem un job...
  • Like 1
 • Nume check icon
  Am fost norocos si am trait asa ceva acum peste 20 ani intr-o corporatie globala. Lucram in fiecare zi 12 ore, cateodata - dar destul de rar - si Sambata. Au fost vreo 15 ani extraordinari din punct de vedere profesionial si chiar si material. Am avut norocul de expati foarte buni ca ne-au invatat foarte multe si ne-au pregatit pentru viitoare pozitii de conducere. Din pacate dupa cateva fuziuni mai mult sau mai putin reusite si o schimbare a actionariatului global care dorea rezultate pe termen scurt, lucrurile nu am mai fost cum erau inainte.
  Dar chiar si atunci era mult mai bine fata de "normalul" de acum unde lucrez la o companie internationala, dar cu "specific" romanesc.
  • Like 1
 • Nu exista asa ceva!!!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult
Text: Bogdan-Radu Brînzan/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon