Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Societății Române de Microbiologie: „Vor fi peste 10.000 de cazuri. Se poate ca la sfârșitul lui aprilie să ajungem la mii de cazuri zilnic”

armata pe strazi - coronavirus - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avertisment din partea președintelui Societății Române de Microbiologie. Dr Alexandru Rafila a declarat miercuri că în România se va ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar „depinde în ce interval de timp.”

Dr Alexandru Rafila/ Foto Inquam Photos / Alexandru Prepelita

„Vor fi peste 10.000 de cazuri, depinde în ce interval de timp. Se poate ca spre finalul lui aprilie să ajungem la mii de cazuri zilnic”, a spus la Digi24 dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Citiți și : 

În România vor fi două vârfuri ale epidemiei, unul în două săptămâni, iar celălalt după Paște, a spus recent virusologul Molnar Geza.

„Dacă rămânem în România tot aşa ca acum ca depistare şi ca aplicare a strategiilor reglementate – şi sunt bine reglementate, după părerea mea-, atunci primul vârf va fi undeva în maximum două săptămâni. Dar…, dar, cunoscând obiceiurile şi disciplina populaţiei României, după Paşte, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuţie. Pentru că de sărbători mulţi vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude”, a declarat virusologul Molnar Geza.

Citiți și:

Pe de altă parte, rata de creștere a numărului celor infectați în România arată că ne situăm între 22% și 35%, a punctat într-un editorial în Republica.ro dr. Florian Berghea, conferențiar la Universitatea de Medicină „Carol Davila" din București și care activează și în aria managementului și eticii medicale și a cercetării.

„Trebuie reamintit că trebuie să luptăm pentru o rată de creștere de maxim o cifră pentru a avea șanse reale de luptă cu boala! Trebuie să fim și mai agresivi în măsurile de rupere a lanțului de transmitere a bolii!”, consideră Florian Berghea.

În România bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns miercuri la 906 cazuri, cu 144 cazuri mai mult față de ziua de marți. 13 persoane au murit din cauza COVID-19. Spitalele colapsează, iar în București armata a ieșit pe străzi pentru a sprijini activitatea poliției, după ce azi, la 12, au intrat in vigoare noile restricții de circulație menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult