Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Societății Române de Microbiologie: „Vor fi peste 10.000 de cazuri. Se poate ca la sfârșitul lui aprilie să ajungem la mii de cazuri zilnic”

armata pe strazi - coronavirus - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avertisment din partea președintelui Societății Române de Microbiologie. Dr Alexandru Rafila a declarat miercuri că în România se va ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar „depinde în ce interval de timp.”

Dr Alexandru Rafila/ Foto Inquam Photos / Alexandru Prepelita

„Vor fi peste 10.000 de cazuri, depinde în ce interval de timp. Se poate ca spre finalul lui aprilie să ajungem la mii de cazuri zilnic”, a spus la Digi24 dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Citiți și : 

În România vor fi două vârfuri ale epidemiei, unul în două săptămâni, iar celălalt după Paște, a spus recent virusologul Molnar Geza.

„Dacă rămânem în România tot aşa ca acum ca depistare şi ca aplicare a strategiilor reglementate – şi sunt bine reglementate, după părerea mea-, atunci primul vârf va fi undeva în maximum două săptămâni. Dar…, dar, cunoscând obiceiurile şi disciplina populaţiei României, după Paşte, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuţie. Pentru că de sărbători mulţi vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude”, a declarat virusologul Molnar Geza.

Citiți și:

Pe de altă parte, rata de creștere a numărului celor infectați în România arată că ne situăm între 22% și 35%, a punctat într-un editorial în Republica.ro dr. Florian Berghea, conferențiar la Universitatea de Medicină „Carol Davila" din București și care activează și în aria managementului și eticii medicale și a cercetării.

„Trebuie reamintit că trebuie să luptăm pentru o rată de creștere de maxim o cifră pentru a avea șanse reale de luptă cu boala! Trebuie să fim și mai agresivi în măsurile de rupere a lanțului de transmitere a bolii!”, consideră Florian Berghea.

În România bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns miercuri la 906 cazuri, cu 144 cazuri mai mult față de ziua de marți. 13 persoane au murit din cauza COVID-19. Spitalele colapsează, iar în București armata a ieșit pe străzi pentru a sprijini activitatea poliției, după ce azi, la 12, au intrat in vigoare noile restricții de circulație menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult