Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Echipa României a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA. E pentru prima dată când campioană devine o echipă din afara Americii

AutoVortex

Elevii români din echipa AutoVortex au câștigat, la Chicago, Campionatul Internațional de Robotică. „După o luptă grea în semifinală, am învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și am reușit să stabilim și un nou record mondial la puncte.

Reușita este de răsunet mondial, fiindcă din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru PRIMA oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american!”, a scris pe Facebook Ionuț Panea, coordonatorul echipei de Robotică.

Elevii români s-au calificat la competiția desfășurată între 16 și 17 iulie la Chicago după ce au câștigat Campionatul Internațional de Robotică din Federația Rusă din aprilie 2021 și au obținut locul îmtâi la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021.

Premierul Florin Cîțu i-a felicitat pe elevii români.

„Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago. Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră! Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi!”, a scris Florin Cîţu, marţi pe Facebook. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Meritul integral este al coordonatorului Ionuţ Valentin Panea și al echipei pe care a creat-o, nu este al școlii românesti. In școală nu se studiază robotică, în schimb se studiază alte materii, unele inutile din punct de vedere practic și, care, în plus, nici nu-i atrag pe elevi, constituind o pierdere de vreme pentru aceștia si o risipă de resurse pentru societate.
    • Like 0
  • Alex Mag check icon
    Ar fi fost de asteptat ca o platforma dedicata "telectului" sa aloce mai mult spatiu unei realizari inimaginabile pentru o natiune de 16 ori mai mica deca USA si inapoiata cu 100 de ani. De!
    • Like 1
  • Bravo lor! In sfarsit oameni adevarati care pot fi un model pentru ceilalti.....
    • Like 0
  • Felicitari elevilor, profesorilor si parintilor! Copiii si tinerii romani, isi dovedesc competenta! Sanatosi, fericiti, iubiti si cu idei ingenioase sa triunfati in viata!
    • Like 0
  • Felicitari
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult