Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Echipa României a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA. E pentru prima dată când campioană devine o echipă din afara Americii

AutoVortex

Elevii români din echipa AutoVortex au câștigat, la Chicago, Campionatul Internațional de Robotică. „După o luptă grea în semifinală, am învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și am reușit să stabilim și un nou record mondial la puncte.

Reușita este de răsunet mondial, fiindcă din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru PRIMA oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american!”, a scris pe Facebook Ionuț Panea, coordonatorul echipei de Robotică.

Elevii români s-au calificat la competiția desfășurată între 16 și 17 iulie la Chicago după ce au câștigat Campionatul Internațional de Robotică din Federația Rusă din aprilie 2021 și au obținut locul îmtâi la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021.

Premierul Florin Cîțu i-a felicitat pe elevii români.

„Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago. Este un succes binemeritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră! Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi!”, a scris Florin Cîţu, marţi pe Facebook. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Meritul integral este al coordonatorului Ionuţ Valentin Panea și al echipei pe care a creat-o, nu este al școlii românesti. In școală nu se studiază robotică, în schimb se studiază alte materii, unele inutile din punct de vedere practic și, care, în plus, nici nu-i atrag pe elevi, constituind o pierdere de vreme pentru aceștia si o risipă de resurse pentru societate.
  • Like 0
 • Alex Mag check icon
  Ar fi fost de asteptat ca o platforma dedicata "telectului" sa aloce mai mult spatiu unei realizari inimaginabile pentru o natiune de 16 ori mai mica deca USA si inapoiata cu 100 de ani. De!
  • Like 1
 • Bravo lor! In sfarsit oameni adevarati care pot fi un model pentru ceilalti.....
  • Like 0
 • Felicitari elevilor, profesorilor si parintilor! Copiii si tinerii romani, isi dovedesc competenta! Sanatosi, fericiti, iubiti si cu idei ingenioase sa triunfati in viata!
  • Like 0
 • Felicitari
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult